Problemen met uw Airco? Wij onderhouden, vullen & repareren uw airco!

Steeds meer automobilisten hebben een airco in hun auto. In de zomer houdt de airco de auto koel, maar ook in de winter is de airco onmisbaar en voorkomt beslagen ramen.

Uit onderzoek blijkt dat een “koele”automobilist zich beter kan concentreren en een hoger reactievermogen heeft. Om de goede werking van uw airco te continueren is periodiek onderhoud van uw airco zinvol. Goed onderhoud is beter voor het milieu en ook voor uw portemonnee.

Tijdens het gebruik van uw airco kan er, onder andere door gebrek aan onderhoud, vloeistof en gas vrijkomen uit de airco. Deze lekkage van het zogenaamde koudemiddel zorgt voor extra energieverbruik, heeft een flinke invloed op het brandstofverbruik en dus op het milieu en uw portemonnee. Hoeveel extra brandstofkosten worden veroorzaakt door een auto-airco hangt af van de stand waarop uw airco staat en hoe vaak u de airco inschakelt. De weersomstandigheden zijn de basis hiervoor. Zo verbruikt een airco vooral veel brandstof bij extreme hitte en direct na het inschakelen. Maar ook in koele omstandigheden gebruikt een airco brandstof. Hoe slechter de staat van onderhoud, hoe hoger het verbruik!

Autobedrijf Uitgeest / Mark Groen is het garagebedrijf in Uitgeest waar u terechtkunt voor dit onderhoud aan uw airco.

Alvast enkele tips voor het gebruik van uw airco: als u een warme auto heeft zet dan voor vertrek eerst de deuren van uw auto open, de grootste warmte is dan weg en de auto is sneller koel. Gebruik uw airco regelmatig, dit voorkomt lekkages. Voorkom verstopping van het systeem, door lucht inlaten vrij van blad en vuil te houden.